top of page
  • amiras05

Slalom i Auron

Uppdaterat: 26 feb. 2023

Första gången jag befann mig omringad av snö i Frankrike och också första gången jag åkte skidor utanför Sverige (och Germundö). Utsikten var otrolig!

Tisdag, 20 dec, åkte jag till Auron med familjen och skidade! Det är en biltur på lite över två timmar. Eric tycker inte om att skida så vi var Isabelle, Owen, Claire och hennes pojkvän Tom och jag i bilen. Vi gav oss iväg kl 7:00 så jag sov både före och efter vi stannade vid vägen för att köpa oss en baguette. Jag valde den med kyckling och delade den med Owen. Sen åkte vi sicksack upp i bergen tills vi kom fram till den lilla byn där man kunde hyra utrustning. Jag saknade bara pjäxor så de fick jag prova. Efter att alla klätt på sig skidkläderna på parkeringsplatsen bar det av till första liften som var en lift som man står som packade sillar i. Isabelles syster Véronique mötte också upp oss där. Medan vi väntade åt jag min mandarin som Isabelle hade gett oss att stoppa i fickorna. När jag satt i nästa lift och tittade ut över den glittrande vita snön var det första gången jag kände julkänslor på riktigt. Vi åkte ända upp till toppen som ligger 2450 meter över vattnet. Den nypande känslan av kall vind mot ansiktet när jag åkte ner för backen fick mig att känna mig som hemma.


Onsdag, 28 dec, åkte vi till Auron igen men den här gången inte Claire och hennes pojkvän utan med Mael och hans flickvän Aurore istället! (sista bilden) Vi stannade också på vägen och delade på en baguette, men inte på samma ställe. När vi skulle hyra pjäxorna var det väldigt urplockat men jag och Mael fick ändå händerna på två par som funkade för oss. (Fast det visade sig senare på dagen att mina var lite för stora och hans var lite för trånga) Denna gången kände jag mig ändå mer van och bekväm med pisterna. (Kanske var det därför jag lyckades ramla tre gången under dagen... ops) Nu var det också mer folk i backen så vi fick köa lite, vilket inte behövdes förra gången. Efter några timmar av fina pister stannade vi på samma restaurang som veckan före för att äta och dricka någonting varmt. Vi fick dock sitta ute och vänta ett tag innan maten kom och trots att vi hade en kopp varm choklad att sippra på under tiden så blev man riktigt frusen. Efter några timmar skimning till så bestämde vi oss för att åka hem när solen börjat gå och lägga sig bakom bergen.


Så för att sammanfatta dessa två underbara dagar skulle jag säga att det var häftigt, kallt, mysigt och roligt!

À plus !118 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

En god jul<3

Comments


bottom of page