top of page
  • amiras05

Hos familjen Le Buzulier

Uppdaterat: 26 feb. 2023

Jag har nu bott hos min andra familj i en månad och det kunde inte vara bättre! Familjen består av mamma Isabelle, pappa Eric, bror Owen 14 (och bror Mael 21 och syster Claire 26 som inte längre bor hemma). De tar inte sig själva på så stort allvar och skämtar om det mesta. De behandlar mig som sin egen dotter och är genuint intresserade av att lära känna mig och också lära mig om livet i allmänhet. Vi har suttit i soffan och pratat och skrattat in på småtimmarna.


Huset är väldigt typiskt Provence. Vi har ett allt-i-allo-rum med ett kök, en soffgrupp, en spis, ett skrivbord och ett biljardbord. Från det rummet går en korridor med fem dörrar: mitt rum, Owens rum, föräldrarnas rum, badrum och toalett. Vi äter i ett isolerat uterum men måste ändå ha på värmefläkt på kvällarna när det blir lite kyligt. Det finns också två rum i källaren där de två äldsta barnen sover när de kommer på besök. Utomhus vid porten finns ett stort olivträd.


Det här är mitt rum. Jag har en väldigt bekväm säng, ett skrivbord med en spegel för att fixa sig på morgonen, en stång och en hylla för kläderna och också en egen ytterdörr. (uppe till höger två bilder före)

Min dörr till rummet stängs med en hasp.

Före mig har det varit ett kök så det finns därför en massa skåp kvar för torrvaror och medicinskåp mm.


Biljardbordet kommer till användning nästan varje kväll. Jag och Owen (tredje bilden) vann till exempel med marginal över Isabelle och Eric! Jag har också spelat med Mael (första bilden) men där har jag ingen chans att vinna (ännu).

Owen och jag gör en massa saker ihop, som att spela pingis, volleyboll, schack och mobilspel. Han spelar också piano otroligt bra och vi spelar lite tillsammans och så ska han lära sig en sång så han kan ackompanjera mig när jag sjunger.

Jag har aldrig bott som ett syskon förut och det är faktiskt inte så dumt. Även fast han kommer in i mitt rum och sprutar vatten på mig och sätter klädnypor och klistermärken på min rygg utan att jag märker...


Vi har också en massa djur på gården! Sanka heter hunden som alltid lyckas sno någonting från våra rum om man glömt att stänga dörren. "Il fait que des bêtises ce chien" :) Han behöver uppmärksamhet 24/7 och vill alltid leka.

Hönorna biscuit, nugget, petite noir, petite rose och les pious ger oss goda ägg och man får till och med klappa en av dem.

I brunnen simmar tre guldfiskar och jag har hört att de har en sköldpadda någonstans men att den inte alltid visar sig.Familjen är väldigt intresserad av min kultur också. När jag förra lördagen nämnde att det var första advent dagen efter och visade bild på en adventsljusstake sa de att vi kunde gå ut till garaget och fixa vår egen! Och någon timme senare hade vi två stommar färdiga. Det var jättemysigt att göra tillsammans! Sen for Jag och Eric en liten sväng till butiken och köpte ljus. På söndag morgon gick vi ut i skogen med en pappkasse och letade upp växtlighet att dekorera med. Efter lunchen satte jag på julmusik och gjorde adventsljusstaken medan de andra var borta. Sen hjälptes alla åt att dekorera den större (som vi ska tända på julafton).

Vi tände det första ljuset under middagen när det blivit mörkt. Med taklampan släckt skapade det en mycket fin stämning.

Och tänk att det redan är dags att öppna första luckan imorgon! Tiden går fort och jag njuter av varje stund just nu!


À plus!

171 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

En god jul<3

bottom of page