top of page
  • amiras05

Trött, glad och tacksam

Just nu sitter jag här proppmätt i soffan i vardagsrummet efter att ha ätit alldeles för mycket. För jag, som alla andra, inbillar mig ju att magen känner av att efterrätt inte är "riktig mat" och därför inte borde räkna med den i själva mättheten. Men hur mycket jag än vill att det skulle funka så i praktiken så är den här exakta stunden ett bevis på motsatsen. Här äter man nästan alltid baguette med olika ostar efter själva huvudrätten också.


Torsdag, 25 aug, hade Frèdéric Angot, president för min Rotaryklubb i Frèjus, ordnat en barbeque hos sig. På vägen dit spelades Abbas nya skiva i bilen:) På den andra bilden presenterar Michel Jacquet (i grått) mig och min första värdfamilj för de andra. Jag fick också ta emot min första månatliga fickpenning.

Det var roligt att alla var så engagerade och tog sig tiden att träffa mig!


Fredag, 26 aug, gick jag och Inês ner till Ghanias jobb och mitt hår fick en spontan tvätt och styling. Jag antar att de såg mitt oborstade och nyligen klorbadade hår och bestämde sig för att utföra första hjälpen.

Sen köpte jag lite andra hygienprodukter i en affär innan vi åkte vidare till Rotarys bouleturnering, eller pètanque som de säger här. Och ja, bollen i mitten är såklart min!


Efter ett tag gick jag och Inês iväg till en kinesisk restaurang och åt gott och lite för mycket, men det hör ju till när det är buffé!


Lördag, 27 aug, hängde vi vid polen hela dagen. Vid 17 åkte hela familjen iväg för att se min bror Baptiste spela fotboll. Han är lagkapten och slog hörnorna. Jag tyckte det var roligt att se hur peppande hela familjen var! Virginie är en typisk fotbollsmamma (på ett bra sätt förstås). Hans lag vann med 1-0!

Jag hittade en cool graffitivägg på parkeringen och snett ovanför strosade ett vildsvin.


Efter matchen åt jag middag hos Ghania, och inte heller vad som helst utan en sås med champinjoner och sallad med dressing! Och det sjukaste var att det inte ens var så illa. Jag kände mig så vuxen så! Ghania gav mig komplimanger för att jag äter "allt", för hennes son Dânî, som är i Japan på utbyte, brukar vara kräsen med maten. Nu visste hon ju inte heller att jag brukar peta bort varenda liten svampbit på tallriken när jag är hemma, men det behövde ju inte hon veta:)

Innan vi gick ut fick jag med mig armband, läppbalsam och en parfym som "un cadeau" från henne <3

Just utanför deras lägenhet fanns en jättefin marknad med stånd av olika slag. Jag köpte en ring och ett par örhängen från Inês vän. (sista bilden)


Idag, söndag 28 aug, har jag bara varit hemma. Jag märkte igår att det nog är viktigt för mig att ta min tid för att bara vara själv och samla energi. Jag är vanligtvis inte van vid att ha ett så fullt schema, som dessutom innehåller så mycket situationer där jag lite är i fokus och därmed måste visa upp min bästa sida. För mig är det också mycket utmattande att inte riktigt ha någon här som jag kan prata med som vanligt ännu. Men jag fokuserar på ännu, för tänk den dagen jag sitter vid middagsbordet och förstår allt som sägs! Ja herregud jag har ju inte ens varit här en vecka, lugna ner dig Amira. Calme-toi!


Glad söndag på er, à plus!


175 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

En god jul<3

Comentários


bottom of page